مدیر عامل شرکت آبفا فارس با حضور در برنامه زنده تلوزیونی سیمای فارس، اهداف و عملکرد این شرکت را تبیین نمود
در تاریخ: ۱۴۰۰/۰۶/۰۹
مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس طی گفتگویی در برنامه زنده تلوزیونی راه رجاء سیمای مرکز فارس، اهداف، برنامها و عملکرد شرکت آبفا فارس را تشریح و خواستار صرفه جویی در مصرف آب به منظور عبور از بحران کم آبی شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آبفا استان فارس، علی بوستانی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس با حضور در ویژه برنامه راه رجاء که به مناسبت هفته دولت بصورت زنده از سیمای مرکز فارس تهیه و پخش گردید، با اشاره به وضعیت آبرسانی در شهرها و روستاهای استان فارس، بر ضرورت اتخاذ تدابیر جدید و راهبردی در حوزه مصرف و تقاضای آب شرب تأکید نمود. وی با اشاره به رویکرد وزارت نیرو مبنی بر لزوم سازگاری با کم آبی، به بحث در خصوص اصل صرفه جویی به عنوان مهمترین راهکار مقابله با بحران کم آبی پرداخت و خواستار توجه ویژه همه مردم استان به این موضوع مهم گردید.
بنابراین گزارش بوستانی با تشریح اولویت ها، برنامه، عملکرد و اهداف شرکت آبفا استان فارس در حوزه های مختلف بویژه امر آبرسانی و جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب به عنوان اصلی ترین رسالت و وظیفه سازمانی شرکت آبفا استان فارس، به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب اشاره و اظهار داشت: راهکارهای ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، باید به عنوان یک اولویت مهم در این برهه از زمان به صورت مداوم مرور گردد و به کار گرفته شود چرا که امروز، بحران کم آبی به عنوان یک دغدغه و چالش در جامعه بشری مورد بحث و مناقشه است و متأسفانه رو به گسترش نیز می باشد. بسیاری از کارشناسان حوزه آب ادامه روند خشکسالی های سنواتی و کم آبی در منابع آب را بسیار نگران کننده می دانند و از آن به عنوان یک ابر چالش یاد می کنند که در آینده بخش گسترده ای از کشور را در بر خواهد گرفت. مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس در همین راستا افزود: متأسفانه عدم بارش مطلوب باران در کشور در بلند مدت، طی 50 سال گذشته بی سابقه بوده و تأثیر عمیقی بر منابع آب شرب گذاشته است. در کوتاه مدت نیز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 66 درصد با کاهش بارندگی مواجه هستیم. وی افزود: در واقع قرار گرفتن کشور ایران در منطقه ای خشک و نیمه خشک از کره زمین و کمبود بارش ها طی سال های متوالی و از طرفی همگن نبودن نزولات از نظر زمانی و مکانی و میزان تبخیر ها ، عملا دستیابی به منابع آبی پایدار را بسیار دشوار و گاها غیر ممکن نموده است. در همین راستا اگر امکان آبرسانی از فواصل دور هم مقدور باشد از ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی خود یک چالش است و عملا دستیابی به آن با مشکلات فراوانی روبرو خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس در ادامه با اشاره به ابعاد بحران کم آبی در استان و نگرانی های موجود در این زمینه، به افت چاههای آب در شهرها و روستاهای استان اشاره و خواستار مشارکت همگانی جهت حفظ منابع موجود آب گردید.
مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس در ادامه تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان فارس از ماه های گذشته با تشکیل کمیته بحران و برگزاری جلسات متعدد، برنامه های خود در سه بازه زمانی کوتاه مدت یک ساله، میان مدت 5 ساله و دراز مدت بیش از 5 سال را تدوین نموده و خود را برای شرایط مختلف آماده نموده است. بوستانی ادامه داد: طبق آخرین جمع بندی ها در شرکت آبفا استان فارس، 825 روستا از 2320 روستای تحت پوشش و 33 شهر از 109 شهر تحت پوشش ما در حالت بحران و تنش آبی قرار دارند. وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای گریز از بحران کم آبی نیز بیان داشت: بر اساس برنامه ی زمانبندی که از 6 ماهه ی دوم سال پیش آغاز نموده ایم، اقدامات سازه ای و اجرایی را برنامه ریزی و در دست اجرا داریم که بخشی از این اقدامات در شهر ها و روستاها در شرف بهره برداری است. وی ابراز امیدواری کرد: با بهره برداری از این فعالیت ها مشکل کم آبی در مناطق مذکور مرتفع خواهد شد اما با تمام این اوصاف همچنان با پدیده ی جدی تنش آبی و بحران کم آبی مواجهیم. مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با پرداختن به اقدامات انجام شده برای مقابله با بحران کم آبی در روستاها، گفت: روستاهایی که آب شرب آنها مناسب شرب نیست را از طریق سامانه ی آب شیرین کن پوشش داده ایم. برای بعضی از روستاها که مشکل کمبود آب شرب داشتند، چاه آب شرب کشاورزی با کیفیت مناسب اجاره نموده ایم و در برخی روستاها نیز از سیستم سامانه آبرسانی سیار استفاده می کنیم. وی افزود: در همین راستا در شهرهای دارای بحران کم آبی نیز با زون بندی و مدیریت فشار شبکه سعی در بر طرف کردن مشکل کم آبی داشته ایم.
گزارش روابط عمومی شرکت آبفا استان فارس حاکی است مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته دولت بیان داشت: در هفته دولت سال جاری و جهت یادمان شهدای دولت، به ویژه شهیدان رجایی و باهنر، شرکت آبفا استان فارس همچون سنوات قبل با بهره برداری از چندین طرح و پروژه ی آبرسانی این ایام را گرامی داشت. بوستانی در پایان یادآور شد: قطعا موفقیت شرکت افزون بر اقدامات ذکر شده، به همراهی مردم در مصرف بهینه آب گره خورده است و انشاء الله با رعایت مصرف بهینه آب توسط مشترکین محترم در سطح استان، روز های باقی مانده از این تابستان بسیار گرم را با کمترین چالش پشت سر خواهیم گذاشت.